maanantai 17. syyskuuta 2012

Metsässä

Olimme eilen lasten kanssa metsäretkellä poimimassa puolukoita. Aika monessa asiassa menen siitä, mistä aita on matalin, mutta marjat haen mieluiten metsästä. Ihan vain siitä syystä, että se on minusta mukavaa puuhaa. Metsään meneminen ei ole koskaan vastenmielistä, vaikkakin hiukan epämukavaa silloin, jos saman tilan jakaa tuhat hirvikärpästä. Nyt niitä öttiäisiä ei näkynyt ensimmäistäkään, mikä onni ja autuus. Lapset jakavat innostukseni metsäretkeilyyn, ainakin vielä, tosin heistä retkien paras osa on eväiden syöminen. Hauskaa se on minustakin.

En tiedä, mistä se johtuu, mutta metsässä kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Lasten kilkatuksesta huolimatta siellä on ainainen rauha. Sielu lepää eivätkä turhat (tai aiheellisetkaan) murheet muistu mieleen. Täällä muualla asiat ovat aina enemmän tai vähemmän rempallaan, joku juttu hiertää ja epämukavuutta on niin monenlaista. Metsässä ei edes harmita, vaikka tipahtaa perseelleen kaatuneen puun päältä, jossa on juuri yrittänyt siivota lapsen vähemmän ihastuttavaa tuotosta ja sotkenut siinä samalla itsensäkin kakkaan. Päinvastoin, se vain naurattaa.

Tässä muuten yksi maalaus tulevasta näyttelystä. Ei löytynyt mitään marja-aiheista. En ole tainnut maalata yhtään marjaa. Täytyykin paikata tämä ammottava puute mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti