sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Näyttelyssä opiskelemassa

Olin eilen valvomassa näyttelyä ensimmäistä kertaa elämässäni. Ei kovin vaikeaa puuhaa, mutta kuusi tuntia istumista ottaa voimille. Juoksentelin välillä ympyrää näyttelytilassa. Kävijöitä ei tarvinnut väistellä, kun niitä ei juurikaan ollut.

Kaikesta istuskelusta huolimatta päivä oli varsin tehokas. Sain valmiiksi esseen työhyvinvoinnin johtamisesta, eri asia on sitten meneekö se läpi. Taloushallinnon tentinkin sain suoritettua loppuun, se onkin ollut varsinainen tuskien taival. Ja näyttelyn viimeisen puolituntisen aikana rutistin vielä yhden referaatin kirjasta, josta en ymmärrä suoraan sanottuna juurikaan mitään. Laskentatoimi ei ole ihan minun juttuni. Mutta kyllä minä nyt yhden referaatin väännän vaikka vessapaperirullasta.

Etukäteen kuvittelin, että tällainen työn ohessa suoritettava opintokokonaisuus hoituu suhteellisen helposti. Että työtä on jonkin verran, mutta vapaa-aikaakin jää. Olin väärässä. Vapaa-ajan saa toistaiseksi unohtaa. Pahin kiire helpottaa kyllä vuoden loppuun mennessä, kevätpuoli on enimmäkseen kehittämistehtävän tekemistä. Työllistävää varmaan sekin, mutta ehkä hiukan selkeämpää kuin tämänhetkinen sillisalaatti, jossa tehtäviä pitää palautella sinne sun tänne. Mutta en valita. Tämän olen valinnut ja tätä haluan. Ja mikäs tässä on opiskellessa. Ulkona sataa vettä kuin Esterin sanonko mistä, joten eipä tuo lenkille lähtökään houkuttele. Kaupat ovat kiinni ja kotikin siivottu. Joten varsin hyvin voin käyttää nämä sunnuntain varhaiset hetket haastattelukysymysten laatimiseen. Ehkä otan ensin vähän kahvia. Saatanpa ottaa yhden keksinkin, kun en kerran tänään ole esimerkkinä kenellekään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti