lauantai 6. huhtikuuta 2013

Keskittymiskyvyttömyyttä

Kävin tässä yhtenä aurinkoisena päivänä pesettämässä autoni. Odottelin kaikessa rauhassa vuoroani, pari autoa oli jonossa ennen minua. Joukko työmiehiä nautiskeli päiväkahvista ja paisteesta siinä terassilla ihan autoni vieressä. Ykskaks muistin, että antenni on irrottamatta. Hyppäsin autosta, nappasin takaoven auki ja siinä samassa auto lähti liikkeelle. En ollut sitten viitsinyt vetäistä käsijarrusta. No, ei siinä kuinkaan käynyt, mutta olipahan pätevä olo.

Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, sehän ei ole vaarallista. Sama tapahtui minulle uudestaan heti seuraavana aamuna työpaikan parkkipaikalla. Siinä kohtaa totesin, että nyt olisi syytä keskittyä tekemisiinsä. Toki auto on jo kerran kolaroitu, mutta mieluiten sitä kuitenkin pitäisi ne pellit ihan siinä mallissa kuin ne nyt ovat.

Keskittymiskykyä parantaakseni olen alkanut tehdä läsnäoloharjoituksia. Niitä nyt on monenlaisia ja olen päättänyt olla avoin kaikenlaisille harjoitteille, koska siten ehkä löytää jotain sellaista, jota ei ennakkoluulojensa vankina välttämättä löytäisi. Eräänä aamuna tein läsnäoloharjoituksen kahvia juodessani. Keskityin siihen, miltä kahvikuppi tuntuu kädessä, miltä se tuoksuu ja miten sen höyry kutittelee nenää. Ennen kuuman juoman ensimmäistäkään kulausta keskityin siihen, miltä kuppi tuntuu huulia vasten, miten kuuma kahvi valuu suuhun ja täyttää aromeillaan kaikki aistit. Pakko sanoa (vaikka olisi ehkä parempi olla sanomatta), että siitä tuli jotenkin eroottinen kokemus. Lopetin siihen. Eihän sellainen nyt sovi aamupalapöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti