lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kevättä renkaissa

Keväässä on vain yksi vika. Silloin on vaihdettava auton alle kesärenkaat. En minä niitä itse vaihda, sellaista taitoa minulla ei ole. Ensirakkauteni kyllä avuliaasti opetti minut vaihtamaan renkaat, mutta kun en ole sitä taitoa viiteentoista vuoteen käyttänyt, niin onpahan päässyt unohtumaan. Minä siis vien auton ja renkaat jollekin avuliaalle (maksulliselle) miehelle ja juon itse kahvia tuon rasittavan operaation ajan.

Silti touhu on varsinaista kärsimystä. Ensin raahaan renkaat varastosta pitkin yhtä käytävää ja sitten toista käytävää ja sitten vasta olen niiden kanssa pihalla. Siihen mennessä olen noin viiteen kertaan kironnut väärällä hetkellä kiinni paukahtavia ovia. Sitten raahaan renkaat parkkipaikan perimmäiseen nurkkaan omalle autopaikalleni. Oven eteenkin voisi ajaa, mutta jostain syystä siihen ei ikinä pääse silloin, kun tarvetta ilmenisi. Sitten alkaa onneksi se touhun helppo osa, jonka ainoa kärsimys on maksu. Mutta maksun jälkeen suoritan taas saman käytävien mittailun ja ovien kiroamisen. Ja mikä riemullisinta, teen tämän uudestaan kuukauden päästä muuton yhteydessä. Jippii.

Rengasliikkeessä mietin sitä, eikö renkaita voisi tehdä edes hiukan vetoavimmiksi? Jonkin verran sylettää maksaa monta sataa mustista möhkäleistä, jotka ovat yleensä jo valmiiksi likaiset. Eikö niihin saisi hiukan kimalletta? Sydämiä? Muutama kukkanen nyt ei ainakaan olisi liikaa pyydetty. Maksaisin niin paljon mieluummin jostain kauniista ja söpöstä. Päätin kuitenkin pidättäytyä jakamasta tätä ajatustani rengasliikkeessä. Aavistelin, että rengassarjan hinta saattaisi hyvinkin nousta satasella. Ehkä jopa kahdella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti