lauantai 1. kesäkuuta 2013

Runoja korjaamolta

Tarkistin tänään, millä hakusanoilla blogiin on päädytty. Yksi niistä oli "runoja korjaamolta". Ei mitään käsitystä, mihin se viittaa, en ole tainnut viime aikoina paljon runoilla. Korjaamo on kyllä valitettavan tuttu paikka, tosin uuden auton kanssa siellä on tullut vierailtua vähemmän, mutta vierailut ovat olleet sitäkin perusteellisempia.

Mutta runoja korjaamolta kuulostaa hienolta. Voisin ostaa sen nimisen runokirjan. Sehän voisi olla ihan konkreettisesti korjaamolla työskentelevien rasvanäppien kirjoituksia siinä jarrupalojen ja sytytystulppien vaihtamisen lomassa. Tai miksei mielisairaalassa oleskelevan potilaan runoiluja, eräänlainen korjaamo sekin on. Sanotaankohan niitä nykyisin mielisairaaloiksi? Minun pitäisi se kyllä tietää. No, yhtäkaikki, ostaisin sen nimisen kirjan. Kirjoittakaa joku sellainen.

Kirjoittamisesta puheen ollen, kaipaan sitä hiukan. Mutta kirjoitan nykyisin näköjään vain silloin, kun elämä on seesteistä. Ja luoja nähköön, ettei se ole sitä. Mutta ehkä se seesteinen aika on juuri nyt ovella, melkein alkamassa; odottamassa, että muuttolaatikot on purettu. Voihan se olla. Voihan se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti