tiistai 11. kesäkuuta 2013

Siemeniä

Laitoimme keväällä lasten kanssa multaan kaikenlaisia siemeniä. Purkeista löytyi luumua, paprikaa, appelsiinia ja kaksi avokadoa. Toinen avokado ja kaikki paprikat lähtivät kasvamaan, muut ovat jo kohdanneet kohtalonsa roskalaatikossa.

Nuorempana sain kasvit suorastaan kukoistamaan, nyt yleensä tapan ne. En tiedä, mistä se johtuu. Nuorempana tosin pystyin paljon muuhunkin, mihin en enää pysty. Enkä ole vielä edes vanha. Tästä voisi kehitellä kriisin, mutta en jaksa.

Avokadon tulevaisuus näyttää kuitenkin lupaavalta. Olen etsinyt merkkejä siitä, että se olisi kiukustunut muutosta. Kasvit kun ovat vähintään yhtä oikukkaita kuin naiset, joten niistä ei koskaan tiedä, miten ne muuttuviin olosuhteisiin reagoivat. Toistaiseksi näyttää hyvältä. Onhan tuo aika hontelo tapaus, mutta siitä voi kasvaa vielä vaikka minkälainen puu. Nyt täytyy myöntää, ettei minulle ole hajuakaan siitä, miltä avokado "isona" näyttää. Onko se edes puu? Täytyy googlata.

Kasvun ihmeestä jaksaa aina innostua. Se kun ei ole koskaan itsestäänselvää. Kaikki siemenet eivät idä. Kaikkien ei pidäkään. Mutta onneksi jotkut itävät.

 
 

2 kommenttia:

  1. Sain kaksi avokadoa tuohon samaan vaiheeseen, ehkä hieman suuremmaksi. Sitten jotenkin unohdin, tai jotain. Kumpikin kuoli, ja minulla oli kaksi törröttävää lehdetöntä oksaa. En oikein tiedä mitä niille olisi sen jälkeen pitänyt tehdä, sanoin niille siis hei :D

    VastaaPoista
  2. Tälle yksilölle saattaa hyvinkin käydä samalla tavalla :)

    VastaaPoista