maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tuoksuissa

Minulla on ärsyttävä vaiva nimeltään migreeni. Se pysyy kohtuullisen hyvin kurissa, kun syön säännöllisesti, nukun riittävästi enkä stressaa tarpeettoman paljon. Lisäksi on syytä välttää suklaata (mikä painajainen) sekä tietynlaisia viinejä (onneksi ei kaikkia). Valitettavasti myös tuoksut ovat aika lailla pannassa. Vahvoista tuoksuista saan oitis päänsäryn, jota voi huonolla tuurilla kestää kolmekin päivää ihan riippumatta siitä, kuinka suuren määrän erilaisia särkylääkkeitä syön.

Tuoksuja on helppo välttää kotioloissa. Ei vaan tupsuttele päällensä hajuvesiä, niin kaikki on hyvin. Julkisissa tiloissa se on välillä vaikeaa. Omalla työpaikallani ongelmaksi uhkaa muodostua se, etteivät sosiaalityöntekijöiden herkät nenät kestä pientä paskanhajua. Siispä vessassa suihkutellaan raikastinta niin, että välillä koko toimisto haisee kyseiselle aineelle. Monella kotikäynnillä olen huomannut, että raikastimen tuoksu seuraa mukana. Onneksi kukaan ei ole tullut kysymään, että mikäs tuo kiva tuoksu on? Olisi noloa sanoa, että WC-raikastinhan tämä. No siitä viis, mutta pää ei oikein kestä vessakäyntejä työpaikalla.

Muutama viikko takaperin tein myös kaupassa haisevan virheostoksen. Ostin pikkuhousunsuojia ja syynäsin paketin tarkkaan, ettei siihen vaan olisi työnnetty ylimääräisiä ainesosia. Mutta katsos vaan, avasin paketin kotona ja vastaani tulvahti kunnon tuoksut. Nuukana ihmisenä päätin kuitenkin urhoollisesti ostokseni käyttää, mutta kolmen päivän päänsäryn jälkeen totesin, että paketti joutaa roskiin. Suoraan sanottuna en ymmärrä muutenkaan, miksi kukaan haluaisi tuoksuvia pikkuhousunsuojia. Ainahan sitä voi peseytyä, jos ajattelee haisevansa.

Parisuhdekin voi tuoksuihin kaatua. On nimittäin miehiä, jotka eivät siedä omaa tuoksuaan ja niinpä niitä hajusteita lotrataan sitten litrakaupalla. Voitte uskoa, että hellät hetket loppuvat lyhyeen, kun migreeni iskee aina kun erehtyy rakkaan ihoa nuuhkimaan. Ja ei, pyynnöt noiden joutavien aineiden vähentämiseksi eivät välttämättä auta. Nyt tuli kyllä mieleen, että ehkä se on ollut vain helppo tapa päästä minusta eroon. Ei hankalia parisuhdekeskusteluja, kun tuoksu hoitaa karkotuksen helposti ja nopeasti. Kuinka kätevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti