torstai 15. toukokuuta 2014

Synttäreitä

Taas on se aika vuodesta, kun alamme suunnitella tyttären syntymäpäiväjuhlia. Tähän asti olen välttynyt kaverisynttäreiden järjestämiseltä (kun muuttaa tiheästi, ei kaveripiiriä oikein ehdi muodostua), mutta nyt ajattelin sellaiset järjestää. Yllättäen tytär totesikin, ettei hän halua sellaisia. No, asia on kuitenkin hänellä nyt mietinnässä. Pikkuveljellä piti jo sellaiset edellisten synttäreiden yhteydessä olla, mutta sattuneesta syytä jouduimme pitämään hyvin pienimuotoiset synttärit ja kaverisynttärit jäivät odottamaan seuraavaa vuotta. Katsotaan nyt, kuinka käy tyttären kanssa.

Tarjoiluja olen miettinyt jo hyvän tovin, vaikka synttäreihin on melkein kuukausi aikaa. Kylmäsäilytystilamme ovat erittäin rajalliset, joten tarjottavien keksiminen vaatii aina hiukan luovuutta. Useimmiten on kuitenkin käynyt niin, että tarjottavien lista on mennyt viime hetkillä uusiksi, koska olemme olleet paskataudissa, flunssassa tai muuten vain sellaisessa kunnossa, ettei leipomista ole kukaan jaksanut eikä ehtinyt. Mokkapalat ja itse tehdyt pasteijat ovat vaihtuneet lennossa kaupan leipomuksiin. Kakku on sentään aina omatekoinen, sekin lähinnä ruokarajoitteiden takia.

Luulen, että lasten synttärimuistot ovat silti ihan hyviä. Tai sitten eivät. Ehkä tytär ei juuri siksi halua kavereita synttäreilleen, että kaikki synttärit tähän asti ovatkin olleet hänen mielestään ihan hirveitä. Tai sitten siksi, että viime synttärit päättyivät päivystysreissuun murtuneen käden takia. Saattoihan siitäkin jäädä trauma. Pitääkin ehkä kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti