keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kotitöitä

Tässä päivänä muutamana olen miettinyt, että jos kirjoittaisin persauksiini Miele, niin eipä kukaan minua kodinkoneista erottaisi. Miten ihan oikeasti pyykinpesua, siivoamista ja ruuanlaittoa voi riittää siinä määrin, kuin sitä riittää? Välillä tuntuu, että teen jotain perustavanlaatuisella tavalla väärin, eihän nyt voi olla niin, etten ehdi koko elämässäni tehdä mitään muuta kuin kotitöitä (ja käydä töissä, joka sekin on ajankäytöllisesti melkoisen epäilyttävää touhua). Tuntuisi hiukan paremmalta, jos meillä sitten edes olisi siistiä, pyykkikori tyhjä ja aina hyvä ruoka pöydässä. Mutta ei, sukat tarttuvat hunajatahroihin, esikon huoneeseen ei edes ovi aukea kaiken roinan takia ja pyykkiä on korin lisäksi kaikilla mahdollisilla pinnoilla.

Siisteystasoni on viime vuosina laskenut niin paljon, että suurempi lasku muodostaisi jo terveysriskin. Nykyinenkin taso on ikävä perheen astmaatikon kannalta. Ehkä olen tullut vanhemmiten hitaaksi. Jotenkin minusta tuntuu, että aiemmin minulla on ollut enemmän aikaa. Vai joko on muisti niin haperoksi mennyt, että muistelen tuokioita, joita ei ole koskaan ollutkaan? On sekin tietysti mahdollista.

Taidan kuitenkin kirjoittaa ahteriin Helkama, niin näyttää muissakin koneissani lukevan. Siinä voi sitten itse kukin päätellä, onko se pyörä vai pesukone.

2 kommenttia:

  1. Minäkin joskus mietin, kun katson työkavereiden kauniisti pakattuja tasapainoisia terveellisiä lounaseväitä, joissa on vielä jälkiruokana pannukakkua ja pikkukipossa hilloa ja kermavaahtoa, että hetkinen, minähän tarvitsisin vaimon! Mutta en sittenkään, kun tarkemmin ajattelen.

    En ole hirveästi huomannut, että oma työkuormani olisi yksin- tai kaksinhuoltajana ollut yhtään sen kummoisempi. Kun lapset olivat pienempiä, ne olivat välillä isällään käymässä, ja silloin oli aikaa. Eivät ole enää. Nyt patistan niitä tekemään osuutensa hommista. Joskus toimii, joskus ei.

    VastaaPoista
  2. Ei minunkaan työkuormani ole mielestäni mitenkään lisääntynyt yksinhuoltajuuden myötä, saattaa olla päinvastoin, kun koti on nykyisin niin paljon pienempi eikä pihaa ole laiteltavaksi asti. Tai siis sitä ei ole ollenkaan. Sitäpaitsi yksin ollessaan voi itse määritellä oman siisteystasonsa, eikä se minulla ole kovin korkea.. :)

    Meillä on myös töissä niitä pikkukippo-ihmisiä. Niissä kipposissa on kyllä hirveä peseminen.

    VastaaPoista