maanantai 1. kesäkuuta 2015

Etsin kunnes en enää

Taas tässä eräänä yönä kuljin tuntemattomaksi jääneen sairaalan käytäviä etsimässä exääni (yhtä niistä) ja itkin tolkuttomasti. Näitä unia on riittänyt, juuri tämän exän kohdalla ja aina ne toistuvat samanlaisina. Paikka voi vaihtua ja ihmiset ympärillä, mutta jutun juoni on aina sama: etsin häntä epätoivoisesti ja tiedän, että hänellä on joku hätä. Ja itken sitä löytämättömyyttä. Ajattelin pitkään, että suhde jäi jotenkin kesken ja siksi unet vaivaavat minua toistuvasti. Huomioitakoon, että minun suhteeni jäävät aina kesken, koska läheisyysahdistuksessani en voi päästää parisuhteitani sille tasolle, jolle parisuhteet väistämättä etenevät riittävän pitkään jatkuessaan. Tämä ei siis ollut mitenkään poikkeus. Yhtenä aamuna vessassa istuessani tulin kuitenkin ajatelleeksi, että taidan nähdä niitä unia vain siksi, että olen saanut hänestä jonkin päähänpinttymän. On kauhean helppo olla antautumatta minkäänlaiseen läheisyyteen kenenkään kanssa, koska voin ajatella, että olen jo tavannut elämäni suuren rakkauden, jonka kuitenkin epähuomiossa tulin hylänneeksi. Unet loppuivat siihen.

Kävin jokunen vuosi sitten energiahoitajalla, jota ystäväni suositteli, kun valittelin energiavajaustani. Kerroin siitä kokemuksesta jo täällä, mutta näkövinkkeli saattoi olla toinen. Puhuimme muun muassa vaikeudestani rakastaa (ihan käsittämätöntä, että puhuin sellaisia tuntemattomalle tyypille, mutta hän tiesi joka tapauksessa, joten mitäpä siinä sitten ämpyröimään). Itkuksihan se meni, mikä sekin on outoa, en ole julki-itkeskelijä. Hän sanoi, että rakkaus parisuhteessa voi olla ihan samanlaista kuin rakkaus lapsiin. En uskonut, tietenkään. Rakkaus lapsiin ei sekään ole yksiselitteistä, mutta ehdotonta se on. Vaikka he tekisivät mitä, vaikka he olisivat kuinka typeriä ja tolloja ja hulluja, heitä rakastaa silti. Mutta että niin rakastaisi kumppaniaan? En tiedä. En ole muutenkaan vakuuttunut koko tästä rakkausjutusta. Alan kallistua järjestettyjen avioliittojen puoleen.

Kävin myöhemmin toisella energiahoitajalla, jolle kerroin tästä ensimmäisestä hoitajasta. "Olen kuullut siitä kaverista. Monet ovat käyneet hänellä, mutta kukaan ei tiedä, mitä hän tekee", hoitaja sanoi. Minäpä tiedän. Hän kuuntelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti