tiistai 9. kesäkuuta 2015

Odotan iltataivaan ihastelua teltan oviaukosta

Ostin teltan. Tämä on niitä ostoksia, joita kiroaa siinä vaiheessa, kun herää kolmatta yötä peräjälkeen vesilammikossa kaivellen hämähäkkejä korvistaan. No, ehkä en oikeasti makaisi lammikossa kuin yhden yön. Paitsi tietenkin, jos olisi pakko, kuten silloin, jos auto hajoaa lomamatkalla, eikä rahaa ole enää säälliseen majoitukseen.

Ihan päähänpisto tämä ei kuitenkaan ollut, päätönpisto kyllä. Lapset ovat haikailleet telttaretkeilyä, mutta minä olen lähinnä ajatellut niitä lammikoita, hämähäkkejä ja helvetin kylmiä öitä, joita tässä maankolkassa valitettavan usein on. Tässä kevään edetessä olen kuitenkin myös muistellut, kuinka rakastin telttailua lapsena ja vielä teini-ikäisenä aina siihen asti, kunnes aloin kiinnostua aivojeni tuhoamisesta, johon telttailu ei oikein hyvin sopinut. Paitsi festariolosuhteissa aina silloin tällöin. Silloin en kyllä enää erityisemmin nauttinut telttailusta, mutta toisaalta olin nauttinut kaikkea muuta niin paljon, ettei sen ollut niin väliä.

Yhtenä päivänä sitten ajattelin, että kyllä on ihmisen hyvä välillä poistua mukavuusalueeltaan, tai palata vanhalle sellaiselle. Kun on kerran hyvä syykin: lapset haluavat. Noin yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että lasten ei ole tarpeen saada kaikkea haluamaansa, mutta murusteni suhteen ei ole siitä huolta. Kun on yhdet rahat ja kolme kuluttajaa, niin tokihan se elämä välillä vähän niukkaa on. Tämä halu on kuitenkin ihan järjellinen (tai vähän riippuu katsantokannasta) ja jopa minun rahavaroillani täysin toteutettavissa. Niinpä ostin teltan. Ja pari makuupussia, yhden saan lainaksi. Jokunen patja vielä ja sitten olemme valmiita reissuun. Ensimmäinen reissu toteutetaan isovanhempien takapihalla, jotta saamme tuntumaa niihin vaaroihin, joita tällaiseen majoitustapaan sisältyy. Suurin vaara lienee hermojen menetys, mutta riittävästi meditoimalla selviydyn luultavasti sangen kunnialla ainakin tästä ensimmäisestä kokeilusta. Ja on pakkokin, seuraava reissu kun on jo tiedossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti