perjantai 16. lokakuuta 2015

Rönttähousut

Huomasin aamulla, että mustat farkkuni ovat rikki. Laitoin ne kuitenkin vielä töihin ja toivoin, että kestävät. Kestivät ne. Kaksi päivää sitten annoin lopullisen tuomion mustille suorille housuille (ainoani), koska ne pysyivät päällä enää hakaneulan avulla ja lisäksi persauksiin oli ilmaantunut taskun repeämisen seurauksena iso reikä. Nätisti niitä ei saanut enää korjattua. Tyttäreni kysyi taannoin, lähdenkö tosiaan noissa rönttähousuissa töihin. Lähdin. Vielä monena aamuna senkin jälkeen.

Huomenna minulla on shoppailupäivä. Kauan odotettu. Kaksi rakasta ystävääni tulee jakamaan tämän riemun minun kanssani ja tietysti heidän tapaamisensa on se suurin asia. Toivottavasti silti löydän jotain vaatettakin, ainakin yhdet koossapysyvät housut. Hiukan olen siirtynyt mekkoihmiseksi, mikä on vähän helpottanut vaatekriisiäni. Pian joudun siirtymään kokonaan mekkoihmiseksi, jos en löydä sopivia housuja. Se ei nimittäin ole ihan yksinkertaista, kun on pyöreähkö ja hyvin lyhyt. Yrittää täytyy silti.

Olen tupakoinut viimeksi yhdeksän vuotta sitten. Viime päivinä olen tuntenut suurta kaipuuta hermolepoon, jota myös tupakkatauoksi kutsutaan. Että olisi hienoa seisoskella hetki auringonpaisteessa ja vetää keuhkoihinsa rauhoittavia, joskin myös tappavia, yhdisteitä (happikin rauhoittaa joskus ja tappaa vähemmän, mutta ei toimi nyt). En sitten kuitenkaan halua aloittaa alusta juuri tämän riippuvuuden kanssa rämpyilyä. Tiedän nimittäin kokemuksesta, että olen koukussa ensimmäisistä henkosista alkaen, joten ei auta pelleillä. En siis tupakoi, yritän keksiä vaihtoehtoisia tapoja rauhoittaa villiintyviä hermojani. Toistaiseksi parhaat konstit ovat olleet puolukalla maustettu vihreä tee ja tuhannen palan palapeli. Yhdessä. Toimii melko hyvin, joskin jokainen työpäivä (ja elämä!) ikävästi katkaisee mielenrauhan tavoittelun. Mutta ei se mitään. En täydellistä elämää, enkä siten myöskään täydellistä mielenrauhaa, koskaan odottanutkaan. Ehkä odotin kuitenkin hiukan, ihan hiukkasen, enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti