maanantai 4. tammikuuta 2016

Jotain hyvää

Pyhät tulivat ja menivät. En juuri osallistunut, mutta hyvin sujui näinkin. Maailma pyörii, vaikka sille ei mitään tekisi. Se on hyvä aina toisinaan huomata.

On aika tehdä lupauksia. En tee niitä. Joskus tein, mutta en toteuttanut. On minulla kuitenkin yksi tavoite. Minullahan on tapana elää jonkinlaisessa katastrofivalmiudessa, vanhoja peruja, mutta katastrofeja tapahtuu nykyisin kovin harvoin. Juuri ennen lomaa bongasin jostain Eeva Kilven ajatelman: Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Minulla on jo valmiiksi hallussa tämä arvaamattomuusosuus, joten aion muuttaa tämän vuoden aikana ajatteluni siihen suuntaan, että useimmiten ne arvaamattomat käänteet ovat kuitenkin positiivisia. Nehän ovat. En vain osaa ajatella niin.

Vuoden päästä olen alati onnellisesti hymyilevä ja hypähtelevä odottaessani kaikkea sitä hyvää, joka ihan koska tahansa voi eteen tupsahtaa. Ehkä pääsen tähän tilaan jo ennen kesää. Sitä odotellessa.

2 kommenttia:

  1. Täällä toinen katastrofisuuntautunut, hei. Joskus ei tule edes uni kun alan miettiä kaikkia mahdollisia katastrofeja joita voi tapahtua (vesivahinko, tulipalo, auto-onnettomuus - vain muutaman tällaisen konkreettisen mainitakseni). Siskokin kerran huomautti että usein lopetan jonkun hyvästä asiasta kertomisen sanomalla että "no kyllä varmaan kohta tapahtuu jotain kamalaa". Kun poika aloitti yliopisto-opinnot, ensimmäinen (visusti ääneen lausumaton) ajatukseni oli että varmaan se reputtaa heti ensimmäisessä tentissä. En haluaisi olla tällainen. Varsinkin kun ne oikeat katastrofit sitten kumminkin tulevat yleensä aivan yllättäen, eikä se vuosikausien valmistautuminen mitenkään niiden tuloa estänyt tai edistänyt. No, taidan olla syntymästä asti jotenkin synkkämielinen.

    VastaaPoista
  2. Hei vaan! En tiedä, miksi sitä aina helpommin valitsee kaikista mahdollisista vaihtoehdoista sen huonon, kun tulevaisuuttaan miettii. Olisihan noita muitakin vaihtoehtoja.. :) Toisaalta ei tietysti myöskään niin helposti pety!

    VastaaPoista