tiistai 21. kesäkuuta 2016

Tansseja ja tyhjän tuijottamista

Kävin lavatansseissa. Ja sitten toisen kerran. Ja kolmannen. Näiden kertojen perusteella voisin tehdä johtopäätöksiä, mutta en tee. Yritän olla vielä avoimin mielin. Kokemukset ovat vahvistaneet sitä, että tanssin on tavalla tai toisella kuuluttava elämääni jatkossa, se kun tekee hyvää aivotoiminnalleni. Mutta tanssilavalla tai -ravintoloissa pyöriminen ei ehkä kuitenkaan ole se minun juttuni. Ne toki ovat ainoita paikkoja, joissa oikein toden teolla pääsee tanssimaan. Kursseja kiertäisin mieluusti vaikka ympäri kaunista Suomea ja ne varmasti täyttäisivät tanssitarpeeni, mutta näissä olosuhteissa se on mahdottomuus. Joskin näyttää siltä, että syksyllä on tulossa yksi kurssi, johon osallistuminen voisi onnistua. Katsotaan.

Olen ollut tolkuttoman väsynyt. Viimeiset työviikot olivat aikamoista väsytystaistelua, josta en erityisen hyvin selvinnyt. Se on kuitenkin nyt ohi. Sitten oli vuorossa synttärivalmisteluja ja kaikenlaista rästiin jäänyttä asiainhoitoa. Olen käynyt sen verran kovilla kierroksilla, ettei nukkumisesta tahdo tulla mitään.

Väsymys on siitä pirullinen vaiva, että se tahmoo kaiken harmaaksi, läpinäkymättömäksi massaksi. Vaikka pirteänä hetkenään rakastaisi elämäänsä, niin yön pitkinä, unituhinan täyteisinä tunteina sitä miettii toisenlaisia asioita. Silloin vastuu painaa liian raskaana, eikä millään keksi, mistä löytäisi ne voimavarat, joilla pyörittää kaiken tämän vielä vuosia eteenpäin.

(Valoisan ajan) tosiasia on kuitenkin se, että pyöritän kaiken melko kelvollisesti. Minulla on hyvät eväät pärjätä elämässä ja pirusti sisua. Turvaverkkoni tosin on hatara ja yhä hapristumaan päin, ja se kai minua välillä pelottaakin. Silläkään ei kuitenkaan ole liiemmälti merkitystä niin kauan, kuin itse porskutan täysillä eteenpäin.

Pian on juhannus. Minulla pitäisi olla aikaa jalkakylpyihin, tyhjän tuijottamiseen, tarkoituksettomaan oleiluun. Hengittämiseen. Tanssitkin häilyvät ajatuksena jossain taustalla, mutta en tiedä, onko ihmisten seura ja sosiaalisuus nyt erityisen hyvä ajatus. Sen näkee sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti