perjantai 23. joulukuuta 2016

Kaikenlaista

Kyllästyin pimeydessä piehtarointiin ja lisäsin kierroksia sen verran, ettei väsymään ehdi. Ei oikein nukkumaankaan, mutta jokin hinta pirteydestä on aina maksettava. Pirteys on ehkä yliampuva termi, ei se allekirjoittaneeseen ihan istu, mutta kulukoon käytössä paremman puutteessa. Maanisuus voisi olla oikeampi, mutta pyrin pysymään terveen kirjoissa ja välttelen termejä, joita sairauteenkin helposti sekoitetaan. Terveen ja sairaan raja tosin on häilyvä, kuten ennenkin olen todennut.


Tanssi on lähes kadonnut elämästäni. Kärsin, mutta minkäs teet. Ensisijaisesti olen kuitenkin äiti ja eiköhän se seuraava rooli ole varattu työlle. Sen jälkeen, jos aikaa jää (eikä nyt ole jäänyt) voin vähän tanssiakin. Kesän tanssihuuman jälkeen on ollut vaikea laskeutua arjen vähäisiin tanssimahdollisuuksiin. Mutta kaikkeen tottuu, kurjiinkin asioihin. Tulevan vuoden alussa tanssinen hiukan.


Putkiremontti alkaa olla todellisuutta. Olin jo tuudittautunut siihen, ettei sitä ikinä tapahdu. Pumpulinpehmoiset aivoni kokivat kolauksen, kun isännöitsijä soitti ja sanoi, että loppiaisena sopisi muuttaa muualle. Evakkokoti käytiin eilen katsomassa ja asuuhan siellä, vaikka ankeudessa se vetää vertoja vankilalle. En tosin ole käynyt kuin yhdessä vankilassa ja siellä oli rutkasti viihtyisämpää. Plussaa on tietysti se, että hallussani on avaimet, joilla pääsee sisään ja ulos. Moni vanki maksaisi siitä ilosta. Rakennuksessa hiippailee muutakin porukkaa, ainakin putkimiehet paskalla, mutta en voine siitä valittaa. Käyttävät sentään alakerran vessaa eivätkä meidän tiloissamme olevaa mukavuuslaitosta.


Joulu taitaa olla tulossa, vaikka ei siltä näytä eikä tunnu. Vetäydymme jouluksi kylpylään. Olen sitä odottanut koko pitkän syksyn enkä ole hetkeäkään katunut kaikkia niitä euroja, joita reissuun ole törsännyt. Niillä olisi ostanut monta pussia pastaa, vaikka minkälaista kiekuramallia, mutta olen lomattoman syksyn jälkeen valmis myymään vaikka vaatteet päältäni päästäkseni pariksi vuorokaudeksi vain olemaan. Herkuttelen valmiissa pöydässä ja hukutan lasten kiljunnan porealtaaseen. En tiskaa. En pese pyykkiä. En siivoa. Nukun, uin ja nautin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti